BERSAMA SAYA SUTERA KASIH,DALAM RUANGAN DUNIAKU CERITAKU

followers

Saturday, 6 August 2011

Diana Danielle cipta lagu sendiri

PELAKON cantik, Diana Danielle, 19, mengaku lirik lagu Tak Pernah Ada yang dihasilkan itu bersandarkan pengalaman benar dialami kawan baiknya.
“Sebenarnya, saya minat menulis lirik lagu semasa di sekolah lagi. Kebetulan, kawan baik saya pernah meluahkan perasaan sedih akibat putus cinta.

“Sejak itu saya asyik teringat kisahnya. Akhirnya saya abadikan pengalaman kawan baik saya itu dalam bentuk lirik lagu,” kata Diana yang lebih selesa dipanggil D.  
Sebelum ini Diana pernah muncul menerusi lagu Radio secara berduet bersama penyanyi Singapura, Imran Ajmain dan Nabil Raja Lawak.

Malah Diana pernah berduet bersama Mawi menerusi lagu Penyembuh Rindu yang menjadi lagu runut untuk filem Magika lakonannya bersama juara Akademi Fantasia musim ketiga (AF3).


Kini Diana muncul dengan single terbarunya, Tak Pernah Ada. Lagu ciptaan Omar K itu membawa tuah kepada Diana kerana dipilih sebagai penyanyi pembuka tirai Konsert Kenny G di Plenary Hall, KLCC, baru-baru ini.

Bagi gadis berwajah Pan-Asia ini, peristiwa itu satu sejarah dan penghormatan tertinggi pernah dicapainya.

Ini kerana ramai penyanyi tempatan mengidamkan muncul sebagai penyanyi pembuka tirai dalam per­sembahan artis antarabangsa.

Apatah lagi dapat muncul dalam pembukaan konsert pemuzik legenda seperti Kenny G yang terkenal dengan lagu-lagu instrumental dari tiupan saksofonnya.


 
Lima perkara tentang Diana Danielle itu adalah seperti berikut;

    * Diana Danielle seorang yang kidal
    * Diana Danielle seorang yang rabun jauh
    * Diana Danielle seorang yang sangat suka makan petai
    * Hobi terbaru Diana Danielle adalah menunggang kuda
    * Diana Danielle tidak mempunyai dompet, beliau selalunya akan campak duit ke dalam beg tangan atau poket seluar.


Petikan artikel Mingguan Warta Perdana (http://www.perdanaonline.com.my) dan majalah Remaja 

Cerita :http://rotikaya.com/tag/gambar-diana-danielle/
 
Diana Danielle Anggap Fesyen Satu Pembaziran, Bakal Keluar Single Baru
August 8, 2011 by  
Filed under Celebrities, News, Photos

Orang Lembah Klang sebenarnya sudah baca artikel mStar Online ini sebulan yang lalu — jika mereka membeli The Sunday Star.
Hello Diana Danielle! Lama kami tidak menulis perkembangan terbaru Diana Danielle. Mahu tulis gossip pun tiada bahan, percintaan dengan Farid Kamil nampak tiada masalah. Me gusta!
Selepas membaca artikel di mStar Online, ianya menarik minat kami untuk highlight prinsip yang di’pegang oleh pelakon sensasi remaja ini — fesyen adalah satu pembaziran.
“Ramai yang berkata saya ini seorang yang selekeh. Memang betul pun. Saya tak ikut perkembangan fesyen terkini dan menganggap fesyen memerlukan saya keluarkan wang yang banyak.”
“Saya tak kisah jika berhabis wang untuk kucing kesayangan, buku dan DVD filem. Membeli barang-barang solekan, minyak wangi dan baju adalah satu pembaziran,” kata Diana Danielle.
Selain turut mengakui beliau seorang yang tidak pandai berfesyen, Diana Danielle juga turut mengimpikan memiliki perpustakaan mini di rumah sendiri kerana beliau seorang yang ‘gila buku’.
Diana Danielle bakal muncul dengan single terbaru berjudul Tak Pernah Ada tidak lama lagi. That’s all.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,No comments: