BERSAMA SAYA SUTERA KASIH,DALAM RUANGAN DUNIAKU CERITAKU

followers

Thursday, 5 May 2016

Kisah kemalangan SEDIH... Ibu sanggu menyusukan bayinya yang lapar sebelum menghembuskan nafas terakhir


Kisah kemalangan SEDIH... Ibu sanggu menyusukan bayinya yang lapar sebelum menghembuskan nafas terakhir cermin hadapan kereta retak berderai. Tidak ditekankan keadaan pemandunya. Tetapi saa fikir pemandunya menemui ajal disitu juga. Mahu diceritakan, penumpang yang duduk di sebelah pemandu mengalami kecederaan yang parah. Wajahnya habis berlumuran darah.

Dahunya terkopek sehngga menonjolkan tulang tengkorak. Mungkin juga akibat terhantuk pada pemuka kereta dtambah dengan pecahan kaca cermin hadapan.

Ajaibnya kuasa tuhan, bayinya selamat tetapi terpelanting ke kerusi belakang. Bayi kecik yang tidak tahu apa-apa itu meraung dan menangis. Mungkin kerana kesakitan kesedihan, terkejut dan sebagainya.

Sewaktu anggota bomba mengambil dan mahu menyelamatkan bayi tersebut, ibunya yang terketar-ketar
menggigil sambil memberi isyarat supaya anggota bomba itu memberikan bayi itu kepadanya.

Rupa-rupanya si ibu mahu menyusukan bayinya. Si ibu menyelak baju dengan sedaya upaya dan menyusukan bayinya. Si ibu memeluk bayinya dengan penuh sayu, pilu dan kasih sayang.

Si kecik itu senyap dalam dakapan ibunya. Betapa nyamannya dakapan si ibu itu sehingga mampu menenangkan si kecil yang ketakutan.

Dengan kuasa Allah si ibu tiba-tiba tercungap-cungap seperti sesak nafas, tanda ajalnya semakin hampir.
Lalu terkapailah si ibu dalam keadaan yang penuh rasa tanggungjawab dan kasih sayang itu. Betapa pilunya situasi itu sehingga meragut ketenangan anggota bomba tadi.

Itulah kasih sayang seorang ibu.Walau dalam keadaan bertarung nyawa dan menahan kesakitan, masih tidak melupakan tanggungjawab sebagai seorang ibu.... menyusukan anak di saat-saat akhir hidupnya.

Inilah ibu wahai anak, tidak sanggup melihatmu berlapar walau nyawa ibu semakin hampir menemui ajalnya.

kredit: SUPERPOWER83

No comments: