BERSAMA SAYA SUTERA KASIH,DALAM RUANGAN DUNIAKU CERITAKU

followers

Saturday, 15 September 2012

Mencari Cinta Di Face Book... Berhasilkah?

 (gambar hiasan)

Cinta Face Book (Cinta Muka Buku bak lirik lagu Najwa Latif), apakah berkesan sesorang itu mencari pasangan hidup melalaui Face Book?

Yang nyatanya ramai yang kecundang. Hari ini pelbagai cerita dan berita kita dengar dan baca, terdapat ramai gadis-gadis yang menggunakan laman sosial ini untuk mencari teman hidup berakhir dengan kecundang. Cerita tentang kes rogol, di colek dijadikan pelacur dan sebagainya sudah tidak menjadi hairan untuk kita semua.

Tidak terkecuali ada yang berkenalan melalui face book mendapat jodoh dan berakhir di pelamin.

Apa pun kita perlu berhati-hati ketika mengadakan pertemuan kali pertama.Dikuatir mengundang padah. Cinta face book ini memang seronok, saya pernah mendengar kisah dari rakan saya yang sudah beristeri namun mengaku bujang dan bercinta dengan seorang gadis belasan tahun melalui face book, Tiap-tiap hari asyik chating di PM. Namun tidak pernah bersua muka selama hampir setahun.

Pada saya laman sosial ini ada baik dan buruknya untuk mencari cinta sejati atau berniat mencari pasangan hidup. Bak kata orang kalau jodoh tak kemana dan jodoh pertemuan itu tuhan yang menentukannya...

Di face book ramai gadis-gadis cantik, jejaka-jejaka tampan, cuma berhati-hatilah agar tidak kecundang ke lembah hina..

No comments: