BERSAMA SAYA SUTERA KASIH,DALAM RUANGAN DUNIAKU CERITAKU

followers

Sunday, 18 September 2011

Rahsia Jadi Isteri Istimewa

1.Bersenam untuk tinggal dalam kesihatan yang baik ..Wajah yang jelita, tubuh badan yang cantik, langsing dan anggun boleh diperolehi dengan senaman selain daripada mengamalkan pemakanan yang berkhasiat. Pengawalan pemakanan diet juga penting untuk memperlihatkan seorang itu istimewa.
2.Buatkan suami sarapan yang bagus, dengan banyak kasih dan ciuman. (Ustaz kata Masakan isterilah yang boleh jadi ubat PENGASIH hebat untuk suami.)
3. Jangan mengomel. Omelan akan hanya berkhidmat untuk menyakitkan hati dan akan mencapai apa-apa. (Sapa suke kene leter? Takde saper nyerr ..)
4. Jangan cuba mengubah pasangan anda. Jadi menerima kesilapan antara satu sama lain dan memahami bahawa tiada seorang pun yang sempurna. (Pontianak suka tukar pasangan ..)
5. Jangan mengkritik, tetapi menggunakan penghargaan yang jujur​​. Cari perkara-perkara mengenai pasangan anda untuk pujian setiap hari. (Awok comel sokmo .. hari2 comel!)
6. Beri perhatian kepada perkara-perkara kecil: contohnya tarikh istimewa, perkara-perkara kecil di sekitar rumah, dan sebagainya. Perkara-perkara kecil.
7. Sentiasa sopan. Kerana berkahwin tidak bermakna anda boleh kurang baik daripada semasa dating. Sebaliknya, ia sebenarnya lebih penting, kerana anda berada dalam hubungan yang komited.
8. Belajar mengenai bahagian seksual perkahwinan akan membantu juga kerhormonian bersuami isteri.
9. Masak makan malam yang bagus untuk suami setiap malam. ("Saya nie hari2 masak utk awak .. tp awk makan luar gak!".... "Awk masak x sedap! Serabut perukk Nate berukk ..")

10. Jika anda mempunyai kanak-kanak, mengambil tanggungjawab dengan menghadiri dengan keperluan mereka.
11. Dengar dengan baik kepada pasangan anda, dan membuat dia merasa penting.

Petikan dari:
http://muslim-girl-gallery.blogspot.com

No comments: